Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

onsdag 29 oktober 2014

Två loppisfynd

Det är bara att konstatera, drömtydningsböcker kan jag aldrig få för många av. I alla fall inte av den bra sorten. :) Mitt senaste loppisfynd är dessa. 15 kr gav jag för den till vänster.  20 kr för drömlexikonet.


Det finns drömtydningsböcker och det finns drömtydningsböcker...Jag föredrar de som hjälper en att ställa de rätta frågorna för att förstå drömmens budskap. Som den vänstra boken. Sen finns det rena lexikon som man bara ska ta till om man går fullständigt bet på varför man drömt om en viss sak. Men oftast har man svaret inom sig, bara man vågar stilla sig och lyssna inåt. Tony Crisps lexikon är av den bättre sorten.
 
Och ikväll är det dags för träff med drömcirkeln. Får se vilka drömmar vi har att kika på nu. 
Åhhh jag längtar!

måndag 27 oktober 2014

En ny värld

Det här med smartphone... jag är helt imponerad. En helt ny värld som öppnat sig. Alla dessa radioprogram jag kan lyssna på när helst jag känner för det. Och olika poddar som författarpodden och skrivarpodden. Och intressanta intervjuer i radioprogrammet Värvet.

Sen har jag också upptäckt fördelen med att ha en yogaapp i mobilen. Sååå smidigt! Finns liksom inga ursäkter längre, bara att sätta på sig lurarna och köra igång ett pass på 30 minuter. Har hittat på en massa ursäkter tidigare som att jag behöver vänta efter maten. Inte då! Eller som att jag måste rulla ut yogamattan. Inte då! Eller som att jag behöver byta om. Inte då! Bara att sätta på sig lurarna och köra. Som en guidad meditation fast nu är det guidat yogapass.

Tidigare har jag mest snurrat runt på facebook och instagram och twitter men med en känsla av slöseri med tid. Ganska meningslöst tidsfördriv om jag ska vara hel ärlig. Tröttnar rätt snabbt. Men det här med poddar och radioprogram, det tilltalar verkligen mig på en helt annan nivå. 

Mitt absoluta favoritprogram är just nu Lundströms bokradio.

Behöver jag säga att jag är helt såld på min smartphone? :)

torsdag 23 oktober 2014

När mörkret sänker sig




Mörkret sänker sig och jag frossar i stearinljus. Är så glad, har lyckats få liv i Azalean som såg allt annat än pigg ut förra året. Jag klippte ner den förra hösten och gav den näring i somras. Den fick stå ute hela sommaren. Allt som allt verkar det som ett framgångsrikt koncept. Ja tack, sa blomman. :)

Fler knoppar kommer.
 Första blomman har nu slagit ut.
 Ser fram emot när fler blommor slagit ut.

tisdag 21 oktober 2014

Vikten av klister i baken

Har fått in rutinen att sitta med manus varje dag i åtminstone en halvtimme. En del dagar går det trögare än trögast. Men jag sitter ändå. Skriver ändå. Tänker att det som är skrivet går i alla fall att redigera, det oskrivna kan jag inte kolla igenom sen och putsa till det bättre. Andra dagar går det otroligt bra och jag har fullt sjå att få med allt som pockar på min uppmärksamhet.

Och så här är det för de flesta. Böcker kommer inte ut på papper genom att vänta på inspiration utan genom träget skrivande, dag ut och dag in. Till slut har man karvat fram historien ur trästycket. För jag liknar processen vid ett trästycke. Du cirklar runt det, känner in vad träblocket har att säga. Tonar in dig på det. Sen börjar du skissa. Sen karvar du lite försiktigt här och var. En struktur börjar ta form. Du karvar mer och mer. Till slut har du en figur. Då putsar du. Putsar och putsar och putsar tills figuren är redo att möta världen.

Som inspiration på vägen tänker jag på bilder som den här. Magin som uppstår när man läser.
 

Och deltar i webinarier som det här. På fredag ska vi prata om att skriva noveller. Och lyssnar på författarpodden som jag fick tips om av Simona Ahrnstedt. Det gör mycket för inspirationen att komma i kontakt med andra skrivande. Är väldigt glad för min smartphone så jag kan lyssna på författarpodden och andra intressanta program. Idag upptäckte jag appen från Sveriges radio. Jisses vad mycket jag har att lyssna på! Som alla intressanta sommarpratare. Hm, gäller hålla disciplinen varje dag nu! :)